[video] [/video]
[text]Invitat special al emisiunii din 16 decembrie este jurnalistul, analistul și istoricul, Ion Mischevca. Subiectele care au fost discutate în cadrul emisiunii a fost politica Moldavă și cea externă precum și problema Transnistreană.
Potrivit istoricului, tabloul politicii Moldave este unul sinistru, iar la guvernare lipsesc oamenii credibili, în același timp pentru toate nereușitele guvernării ar fi vinovat președintele, Igor Dodon. Tot în cadrul emisiunii s-a discutat cine e la putere și cine este în opoziție.
Ce ține de politica externă, jurnalistul afirmă că Republica Moldova este pentru UE un punct strategic care poate oferi resurse umane de muncă, iar pentru Rusia un punct geostrategic favorabil pentru o bază strategică militară.
[/text]
[transcript]bine vă pregătiți la fabrica doamnelor și domnilor după o săptămână de Absență constați că toată ziua și nouă toate vorba poetului și poate el se aplică bine Și un și un banc care spune că se întâlnesc doi analiști politici și unul întreabă Măi dar ce se întâmplă și celălalt zice ăsta este Explică unul de explicat fost și eu dar tu înțelegi se pare că ar trebui din când în când să facem așa fel de trecere revista politici Moldavia pentru a încerca să înțelegem Sau măcar să explicăm dar ceea ce se petrece măsura în care cumva lucră par să fie așezat în albie constatăm că există câte o ședință săptămânală în care sau format un soi de triumvirat la conducerea care se întâlnește cu regularitate și diriginte treburile țării format din președintele țării format din președintele Parlamentului respectiv din Premier e bine aparatul ăsta bine Cam așa cumva condusă țara când îți iei tricoul de putere să înțeleg că discută unii cu alții proiecte comune și așa mai departe fără bețe în roată fără voce puternică a unei opoziții pentru că și asta vom încerca să înțelegem în acest moment in China să compunem puterea din China se compune o poziția Care este relația dintre ele Cine a rămas cu cine Pentru că luăm an tot întreb dacă te deranjez taie sau nu este la guvernare președintelui dodon a vrut să spună că nu este așa spune și domnul Pavel Filip doar că există colaborări punctuale pe proiecte se poartă o poziție a mai rămas eventual prin voce celor din Partidul acțiune și solidaritate domnul Năstase acum dispărut din peisaj doamna Sandu însă propune printre altele ca de exemplu și numai a și cei din pe pedas există un moratoriu te controlă după ce atunci când era la puterea criticat așa organe ambulatorii propusă de democrație la vremea lui Filip Ce pește politica externă văd de încă este din ce în ce mai vocală atunci când vine vorba despre declarațiile președintelui șoarecul pragmatic atunci când vine vorba despre călătoriile rugăciunea încearcă să pună la punct anumite Rupea așa cum le vede dânsul despre Ministrul de Externe nouă zi foarte multe și nici pe prunea transnistreană progrese var Nu sau făcut dar asta e felul în care văd și pricep eu lucrurile foarte mult mai important este să dăm cameră purcel pe jurnalistul analistul istoricul Ion mizkif ca bonă sala Dornei ski Bună seara așa Nu se ascultă Și eu vă mulțumesc în faptul că să acceptați vom rămâne doar în doi În seara asta ca să avem timp așa pe învelită să vii secăm lucrurile bancul dumneavoastră cu experți na așa cum va fi vedem Nu știu pentru că până la urmă sunt serioasă vorba de viața omului obișnuit Hai să încercăm să le conduci în introducerea dumneavoastră că asistăm la un soi de triumvirat triumvirat el a însemna existența trei Poli de putere și a unor lupte până la urmă fratricide între acești ripoli de putere existat triumvirat în perioada Romei antice oră în cazul nostru nu cred că asistăm la un triumvirat Mai degrabă la un balaur cu 3 capete dacă ne referim la plușuri cefalie ritual de cine este frumosul Și când o să îl răpună pe acest balaur rămâne de văzut tabloul lui este destul de sinistru În ciuda vremii foarte primăvăratice este un tablou așa de iarnă de altfel primăria Chișinău își îndeamnă să venim de revelion parafrazând o piesă de a lui Shakespeare din visul unei nopți de iarnă Eu cred că e visul acum socialiștii își trăiesc visul sunt pentru prima dată în propoziție extraordinar de favorabilă dar totodată foarte vulnerabilă ne în sensul în care iau pâinea și cuțitul ei au absolut toată puterea în mâinile lor mai mult decât și ar fi dorit vreodată oricine altcineva sau decât Ar fi avut pentru că e tot vorbesc despre moștenirea despre cât de rău a fost Nu știu cum a fost e bine în asemenea condiții au venit iei la guvernare la fel cum au făcut o brunare și tu din blocul acum criticând stemul mic dacă vă mai amintiți anume în baza acestui sistem mixte anume În circumscripție unii nominale au venit în fotoliile de deputați mă refer aici la Maia Sandu la Andrei Năstase care cu lejeritate cu seninătate au renunțat la aceste mandate pentru a face nu știu ce la guvern e bine faptul că doamna Maia Sandu va reveni în parlament o dată ce să ai liberat focul din circumscripția hâncești rămâne însă de văzut pentru că am o vacă impresie că va concura cu fostul ei chef proaspătul eliberată Vlad filat să vedem cumva xiona în acest caz și Andrei Năstase care mă rog isetta ține de fusta cu partenerei sale de alianță în fine lucrurile sunt foarte așa neclare și schimbarea guvernelor este bucuria nebunilor până la urmă toți cei care observăm ceea ce se întâmplă în spațiul public ce se întâmplă în viața politică social politică ne dăm foarte bine seama că schimbarea guvernelor este bucuria nebunilor însă acest guvern este unul de tranziție asta să fie foarte clar programul de guvernare este doar până la alegerile prezidențiale mai mult de atât nici nu au ce propune probabil Nu nu cred că Dodo în ar vrea să perpetueze această stare de incertitudine El își dorește foarte mult o majoritate parlamentară monolite monocolor formată din Partidul acesta al său prezidențial la propoziția momendat Că peste vreme întradevăr este un partid prezidențial doar că nu Pro dodan Cipru putem și Moscova probabil aici trage sforile insistă foarte mult ca să fie un guvern monolit un guvern Nu că nu ar fi acum nu credem noi în balivernă cu povești cu guvernul tehnocrat în fine dar să fie pe față să fie foarte clar și atunci o să își asume dânsul inclusiv Revenirea la așa zisă istoria Moldovei limbă moldovenească și toate toate care le poftește niciodată gândurile Moscovei respectiv gândurile lui Vladimir Putin ne amintim că undeva la început apariției alianței dintre păstrăm și acum domnul Cozac spunea orice anticipată observăm că nu pot pe sora mea este Partidul care are această temă și prin lucrează formațiunea lui Mark cauciuc El este cel care a avut un congres sau ce a fost acel norma generală sindrofie așa și a zis că da vor fi anticipată neapărat anticipată care rolului Market calciului De ce a apărut De ce lumea vede mai degrabă ca pe un Hai să zicem un personaj foarte priceput dar nu neapărat foarte ancorat prin prezentul și mai rămân viitorul politic moldovenesc în viitorul foarte sumbru politice moldovenește Dacă ar fi să completez pentru că mă căcat nu este un cum să zic o speranță nu este de ce nu poate fi o iluzie pentru că o deziluzie pentru că niciodată nu ne am făcut din lume din prezența lui știm foarte bine Cine este Ce reprezintă Eu cred că Rusia nu își pune ouăle în toate intru în singur coș ce are mai mulți agenți are mai mulți oameni prin care lucrează să zic așa de dormit este vulnerabilă ziceam prin faptul că și asumat această guvernare și tu toate este vulnerabil pentru că o țară întreagă și pe spun că foarte mulți din străinătate au văzut acele imagini video în care dânsul cu gurița lui Recunoaște că primește bani din Federația rusă Dar parcă nu deranjează tot prea multă lume chestionați deranjează totuși pentru că Rusia cum să zic că îi place să lucreze cu mănuși nu îi place să fie deconspirat întruna asemenea halva amintiți cazul lui skripal dacă în cei doi turiști așa zici tu ești De fapt ofițer grâu au fost prinși au fost nevoit să realizezi un interviu cu ei în care mă rog acești indivizi justificau că noi de fapt Viorel turiști suntem turiști a mai fost și un gorjean dacă nu mai avea o executat prin Berlin cum ziceam Rusia nu iubește să fie deconspirat în în asemenea aia vrea să păstrezi aparențele cel puțin dacă suntem de fapt asta încercat să facă Cozac să zică că nici gura Nu e puternici ce nu știu încă nu am mâncat usturoi dar va veni dar aici ați fost foarte clară orice faceți alianță ori anticipate asta a fost condiția după căror rămase dacă Oricum anticipată și oricum ideea a rămas și sunt foarte sigur că ele vor avea loc la anul cel mai probabil odată cu alegerile prezidențiale însă până atunci vroiam să zic cel mai tare pe mine ca român din Republica Moldova mă deranjează cum să zic că această Liță această Absență a României în acest spațiu practic Vocea României nu se aude îl auzim pe Dodo Pe de altă parte la rece oferită de Ambasada României cu ocazia zilei naționale spunând că frații noștri de dincolo de Prut cineva care nu ar fi de aici și nu ar înțelege această bizar bazaconie și Vizante riepe dar cere aici înțeleg foarte bine tu de unde este o mincinoasă el are aceeași scufiță dură va trebui să văd dacă nu vreau să mă dau replică va trebui să asigure derularea vă rog aveam impressa momendat cu prima ani în urmă că domnul Dodo ne era un cititor fii de la imperială mi le imediat și apăreau dânsul venea cu o replică Îl învăț și pe această cale și poți să probez de fiecare dată când fac niște acuzații Emilia somn deci el este mincinoasă în sensul în care a spus că nu va face niciun fel de coaliție cu Cu nimeni E bine au făcut cu blocul acum la servici Au cei din blocul acolo ca să fim nici beast Dar doamna a zis să la un Man dat că termenul limită este 7 iunie Dar vom intirzierea scris postare și comunicat apărut pe saitul președinției ulterior a șters această frază această acest fragment și a schimbat năravul a zis că acele registrări în care discută cu fostul liber pe de mine că primește bani are în care recunoaște primește banii Federația rusă a zis că sunt fake sunt trucate după care zis că nu e un 3D văr am spus asta dar am glumit Adică a fost un joc de șah mat ăsta aude Naiba știe de ce nu ține pentru orice afirmație poți aduc exemplele nu e o problemă dânsul cum ziceam riscă foarte mult în acest în aceste clipe de el până la urmă depinde sau nu neapărat de el depinde dar de Elsa vor fi legate toate insuccesele guvernării în momentul în care oamenii vor resimți asta cu siguranță o resimți scumpirea produselor alimentare scumpirea carburanților situația precară din infrastructură din mai multe domenii atunci va trebui să dea Darea de seamă Cum se spune și va trebui să răspundă la foarte multe întrebări idris că până la cumpără trăsnet fără să nu la blocul la Cuza făcea școala trăznet aplecată de la guvernare în condiții care pot fi Analizați 1000 de fețe nu știu dacă mai merită să ne mai uităm de asta avem alte situații în care să comentați absența vocii românești să văd și eu românească ar putea să se audă oficial prin diplomație Dar ar putea să facă auzită și prin intermediul celor care se uită către România de exemplu se declară unioniști există încercare o nouă încercare unioniștilor da coagula ceva poate înțelegând că la anul în prezidențiale măcar sau în posibilă anticipată trebuie să prezintă cu ceva Dar miris cu cine cineva exact Bun Aici cum stăm stăm așa cum am stat foarte prost pentru că din păcate nu ne lipsesc Cum să zică locul motivele ne lipsesc oamenii Nu neapărat imaculați nu neapărat infailibil pentru că na Tu tu mie fă că tot și greșește dat oameni credibili nu ne lipsesc oameni credibil pe acest spectru pe acest segment și ar fi culmea dar asta e Din păcate la un electorat de circa 20 30% de unioniști Să ai grijă ce parte duce care nu se pot înțelege între ele Și înșine ce zici încearcă unii astăzi mergi dori foarte mult să fie sincer dar am o vacă impresie că pur și simplu vor să revină la la treabă treucă A puterii în fund aici apare o chestie foarte interesantă dacă doriți așa mai filozofică o întrebare la care eu unul nu am răspuns din momentul în care te declar unionist Cu ce ocazii pretins la o funcție de demnitate publică în statul Republica Moldova pare ușor contradictoriu întradevăr eu întrebare să țină de retorica filozofică dacă cineva are un răspuns din zonă în veniți murit fac ceva de o funcție de nizate publică pentru a face Vița oficial apropierea celor două state demersurile obligatorii și așa de forță și au apropiat au facilitat fiecare și au văzut de interesul său de la ora asta Eu rămân în continuare derutat de aceea care se aflau cândva în parlament și au refuzat să introducă în constituție vectorul de reglare european integrală au avut dubii atunci când se fost probleme votării limbii române și așa mai departe de argumentat și continuă să argumenteze de forme să manipuleze opinia publică spunem că uite noi am pus condiții asta nu votăm pentru introducerea în sintagme Integrare Europeană în constituție până nu votează democrație pentru modificarea Constituției astfel încât să fie modificat articolul 13 la fatidică cu limba moldovenească dar Culmea e că de ce să pui carul înaintea boilor adică iar adevărul situație unică și tunate o situație fără precedent în care intradevar există o majoritate Pro european există și astăzi Teoretic doar că așa combine Observați și ambasadorul României excelență sau Daniel Ioniță Noi avem o majoritate puiul adică cetățenii au votat pentru majoritatea cetățenilor pungi Moldova votat pentru o partidă de proteine dar nu avem un share toate e propan în parlament pentru că e atât nu se pot înțelege nu nu au vrut să se înțeleagă mai exact nu au discutat nici măcar nu a vorbit Să ne amintim trei luni de zile de la alegeri până la validarea mandatelor până la formarea coaliției Nicu psr a blocului acum nici măcar nu a discutat nici măcar nu să discute cu perdea după care dacă va mințiți atunci când au depus moțiunea de cenzură socialiștii împotriva Maia Sandu blocul acum Iarăși nu a binevoit să vină la niște discuții să mașină E o chestie foarte cu trăiască am impresia că Denis și crezi că în realitate paralelă probabil la ascultă de niște consilieri nu tocmai avizați e treaba lor dacă iau considerau că având 26 de mandate puteau să conducă în continuare guvernul pe o perioadă de patru ani Eu cred că mă rog să nu zicem politică și nu dar nici matematică nu foarte bine aștept odată vor să matematică ar arăta întradevăr că dacă însumăm mandatele celor din pat și pe perdea cu cele ale democraților ar exista o majoritatea european doar că sau mai schimbat mici nuanță Încercuiește puterea și opus e greu să mai spui dacă pe de acum mai faci întradevăr o poziție de tip Pro european sau cochetează cu puterea pentru că dădeam căderea Guvernului Sandu respectivă instaurarea Guvernului chicu sau produs cu ajutorul pe DN Pe de altă parte în apărarea se vine și spune Ne au prins cei din blocul acum Lele am întins nenumărate invitații de dialog a în continuare refuză cine mai are putere cei mai rapizi ție și în ce măsură pe dm este o placă turnantă în continuare matematică ar fi ar fi mult mai sunt foarte multe speculație la acest subiect că nu eu singură fracțiune să mai multe fracțiuni încă dementă de mai exact Eu am auzit Știți povestea asta de prin 2009 pe DN va trăda pdm eul va vota cu comuniștii pe de meu va face alianță cu comuniști ulterior socialiștii E bine sau trecut 10 ani și experiența arată că faptele meu avortat cu mine nu a făcut alianță cu comuniștii sau cu socialiștii Ba dimpotrivă cineva în care acum este mare salvator al națiunii a ieșit din închisoare și acum mai este și Salvatorul națiune al vostru Vlad filat că așa îi plăcea să se autoizoleze vreme tească prin 2013 a făcut o coaliție așa aduc cu pe crm pentru a anula mai multe legi inclusiv votul mikes pentru care militao opt au din 2010 problemă noastră ca și societate este că noi avem o memorie foarte scurtă nu uităm foarte repede și iertăm foarte repede iertăm pe cei care nu merită trecem cu vederea multe declarații contradictorii dar mai ales fapte care ne pun pe noi intru situație ingrată și din cauza acestor greșeli Cum spunea poetul greșelilor în politică au de suferit are de suferit o societate întreagă o țară întreagă De ce greșeli în polițist sunt adevărate crime asta ca să citez pe pe Eminescu dar nu uităm foarte repede și în același timp Venim cu niște speculație și acuzații false până la proba contrarie fracțiunea Partidului democrat este una unitară eu nu am văzut ca cineva să voteze altfel decât întreaga fracțiuni trag afecțiuni adică nu am văzut pe de meu și argumentat poziția atunci când a Demis bună nu mai ai Sandu chiar prin vocea liderului is său Adio flippcar spus că acest guvern a vrut să plece și distantă adevăr foarte multe semnale care arată că acest guvern incompetenți și încă apa dulce era pur și simplu mai făcea față și respectiv a Deci îs Maia Salut să facă un pas înapoi pentru a se pregăti de alegerile prezidențiale și eventualele alegeri parlamentare Sunt pe la strategii pentru că la guvernare te rodez nu prea ai posibilitatea să capitalizării politic când ieși Nu o poziție ești bun doar de criticat lumea nu te arată cu degetul pentru că ești Nu poziție În fine Și tot o dată pentru că nu putea fi lăsat cum să zic că această republică în prag de iarnă între o situație absolut dificilă reamintesc că mai multe cum să zic în mai multe domenii oamenii Nu și primii au salariile deja de o lună două trei indemnizațiile pentru concediul de mai de îngrijire a copilului sau din concediu medical erau la fel Cu întârziere întârziere de 5 luni chiar deci practic de când a venit numai Sandu situația asta nu mai putea continua exista riscul întradevăr ca oamenii să fie nemulțumiți bun Haideți să ne ocupăm puțin în câteva noi toți trecem și cred că mai rămâne puțin timp și pentru politica externă la încă două personaje politice să spunem așa ilan shor pe de o parte și pe alta poartă Renato usatîi ușor plecatul sativa lacom liniștit mulțumit la Bălți sau fată liniștită în porar pentru că și care va fi rolul și rostul acestor personaje lăsat ar putea să fie contracandidatul lui Dodel alegerile prezidențiale în turul 2 la 100 este genul de om care este foarte bine informat își Presimt că ai citit cu ajutorul Moscovei nu Să nu zică lumea că tu mâna masculii mâna mă scrii dar este foarte bine informat extraordinar de bine forma deja Cum interpretează al acestei informații pe alt subiect dar știe multe detalii inclusiv din mers mai încet din lucruri strict secrete confidențiale în fine este foarte informați și are tot sprijinul unei grupări să zic așa de la lu Bianca din forțele speciale rusești și asta se vede foarte clar în ceea ce o privește pe sora ușor cred că e bine acolo unde e Monaco nu a ajuns în Republica Moldova dar nici eu nu ajuns în Monaco Da cred că e Cred că e winwin Sălciua ieșim până la urmă a avut de câștigat prin faptul că a reușit câte ceva să facă în orice oamenii îl apreciază pentru acest lucru acum trebuie să se lămurească cu dosarele penale pe care le are la fel de altfel cum trebuie să le mor să se lămurească și Dorin chirtoacă care Oricât de mult nu sare irija în postura de mare unionist că tot am auzit recent că uite eu am luat 10 la sută la alegerile locale din Chișinău în primul tur bine ai luat 22000 de asta în condițiile în care în urmă cu patru ani nu ai ai o sută douăzeci și ceva de mii de voturi Dacă tu te lauzi cu 22 de mii în timp ce în urmă cu patru ani aveai 120 și ceva îmi pare rău sau nu e am intrat în consiliul Municipal dam3 consilieri față de 15 alegerile precedente dacă asta e de la aude Asta este în regres și trebuie să le să se lămurească cu dosarele penale pe care le are bineînțeles există prezumția nevinovăției dar îmi politică lucrurile sunt mai delicate îmi amintească actualul Premier român Ludovic Orban a fost anchetat penal în câțiva ani în urmă și așa dat Denisia din partid și a renunțat la cursa pentru primăria Bucureștiului tocmai pentru a nu exista careva interpretări suspiciuni și cea mai departe Ce a făcut un gest de maturitate politică ulterior sa demonstrat că acuzațiile la adresa lui nu erau dovedite nu prea o fi probat a a fost achitat respectiv a revenit în politică ia așa trebuie să se în momentul în care planează asupra fac niște suspiciuni sau dosare penale ca să fiu mai direct trebuie să faci un pas înapoi ce zici nu a făcut nici Shore nu au făcut niciun setting nu a făcut nici filat a făcut Absolut nimeni și nu o să o facă pentru că aici fă hipica se face altfel decât în lumea civilizată aici lumea politicienii noștri iubesc să joace teatru la un teatru ieftin Din păcate sau tund avem în care oamenii sunt pur și simplu mințiți cu promisiuni cu aceleași promisiuni eu îmi amintesc de promisiunile pe care le făcut blocul acum în campania electorală salariu minim de 11000 RON dacă nu greșesc acord de asociere cu Uniunea Europeană până în 2023 atenție Deci eu calculez mai sunt încă trei ani trei ani și un pix așteptăm îmi amintesc cât promiteau ceilalți și Vlad filat și alții în fine promisiuni cu realizări Din păcate din momentul în care nimeresc în funcții mă încadrez la guvernare măi nu știu ce se întâmplă cu metamorfoză ca la cap ca a lui Habarnam ceva nu lucrează în circuitul lor intern probabil puterea corup și se lasă duș și duci de vale Dar și aici în legătură cu furtul Miliardar îmi permiteți Vreau să fac o paranteză și cred că asta au fost tu o lovitură foarte dură aplicată de de Rusia Republicii Moldova pentru că a văzut că lucrurile mergeau cât de cât din punct de vedere politic mergeau bine Și atunci sau gândit să dau lovitură domeniul Economic dar atunci când vrei să pedepsești pe cineva ce face îi tai din salariul sau cam așa sunt becurile publică Moldova păcatul lui Victor foarte dură sub aspect financiar bancară anume acest domeniu avut cel mai mult de suferit și au găsit niște idioți niște Giurgiu timp dacă pot să zic așa expresia niște oameni aviz de banii de pe Care pur și simplu ia iau dus de nas și noi acuma ne pomenim unde Miliardar nimic unde ești tot acolo unde am fost la cei care iau fraierit pe unii de dans de la noi puțin Aș vrea să vorbim caleaeuropeana.ro lucra sau balansat Dodo Dodo nu vreau o țară care să stea la mijloc așa liniștită și echilibrat dacă Elveția Da doar că pun de Elveția și Unde se întâlnește în fine pulica externă Din păcate nu a jucat Fiesta am mai stat în acest an la conjurație dacă pot să zic așa la o înțelegere tacită între Germania și Federația rusă în ceea ce privește Republica Moldova iau mai avut înțelegere și în Balcani și referitor la nordstream pentru că este interesul Economic al primează ne auzit că ăsta pentru că sub cum să zic sub auspiciile acestor putere a fost posibilă creare alianței Coza că dintre acum și psrm iau dar până la urmă își doresc o cum să zic o Republica Moldova în statul cu vouă care să nu se schimbe să nu fie ai probleme să nu fie aici foarte mari de var fluctuații schimbări și mai departe îi vor să fim în continuare lumea a treia să avem situația pe care o avem cu cei din stânga Nistrului asta asta le priește pentru că uitați noi din păcate nu prea avem ce oferi Uniunea europene dar nici Federației Ruse Eu nu cred că avem si o serie cu excepția resurse umane resursa umană în lume are parolă teritoriu pentru instructori Pașa unui teritoriu strategică exact Rusia are un interesăm ai mai multe ostatici în Europeană are winter’s mai multe cununii vreau să vă zic un Europeană ne mai ales companiile din un european Să nu credeți că nu se dădeau la acte de corupție Slavă Domnului doar că nu o statele membre UE în afară se spală foarte mulți bani pe tot felul de expert pe tot felul de Focus grupuri de semănare Coffee Break și mai departe sunt oameni care o fute averi din aceste granturi în aceste proiecte și nu mai știu ce Deci asta este interesul europene să mențin această piață de desfacere dacă pot să zic așa să însemn această teritoriu întru un moment Land iar Rusiei pe o parte și dorești tu aici și o bază strategică militare cel puțin dacă nu de aia să nu fie dolar lasă în fine dar Nato este anul în care cum să zic un european a fost numai prea ocupată de Brexit decât de ea însăși și este anul în care brexitul așa și nu a mai avut loc în Cine știe a promis domnul Johnson două Mărului victorie că până de Crăciun urât ori stilul nou în acest caz cred că Britanicii au avut un simț foarte finală au prins iune foarte clare pentru că na răpeanu Din păcate se mișcă în regres și asta se datorează cum să zic unui rol segment al Germaniei Din păcate european nu mai este cea care a fost în anii 50 la la fondare totul erau alte principii valori dacă poți să zic așa aș uman în discursul său și în fine acum se pun altfel accentele Ia să vedem că macroul își dorește o Europa de la Lisabona la Vlady Vostok Problema e că la fel vede și doar puțin doar că invers Vreau Facebook dar problema e că ar putea Franța să nu mai fie Europeană dacă se va întâmpla la acel proiect grandios euroasiatică Merkel nu mai vrea nimic Am înțeles că nu mai candidează zici că am Astea sunt trăiască 25 blagoslovenia pe care o dată la două treimi 2xa da Să trăiască bineînțeles cumpără asta atunci căruș Istrate dar în cazul lor E bun și cu ei pot să pot să faci afaceri așa e Logic că la germană Mărească gazul rusesc Poate coborî ca preț oricât În ciuda condițiilor impuse de de americani Germaniei episodul din păcate depindem foarte mult De ce se întâmplă în Ucraina suntem bomba în același pachet dacă pot să zic așa luați la Curtea dacă ceva se întâmplă acolo o să fii sigur că o să se întâmple și la noi Dacă nu cumva să fie d Realizează o craina dar spre asta merge Din păcate riscăm să vă pupăcim și noi dar are și aici și Rusia are nevoie de o majoritate fidelă cu vârși toare fără foarte multe discuții și Și din păcate sar putea să obțină Mulțumesc mult vopsesc avea la perfect în timp ia să mă însor jurnalistul cu vasta experiență de televiziune fost în această seară voastră fabrică Ayan Mister că jurnalistul istoricul și analistul Mulțumesc tare mult și eu Mulțumesc Winners schimbă puțin subiectul amintim că suntem în postul Crăciunului bineînțeles cu mese volks berg de la bun început pentru că nu toată lumea de acord cu religia locația religioase un conflict recent derulată astăzi pentru o acțiune de protest inedit în primăria Chișinăului arată că nu e cea mai bună idee uneori se construiește o biserică pe terenul unei grădinițe se mai duce copiii la biserică astăzi în primărie sau pancartă scria Nu puneți cruce educație viață o să încercăm să discutăm mâine despre această chestiune laterala mai îmi cer scuze[/transcript]